Главная страница

Охотоведения. 026_Способы добывания охотничье пром. зверей и птиц_каз.rtf. 26 Техника добычи зверей и птиц и охотустройство каз rtf


Скачать 20.19 Kb.
Название26 Техника добычи зверей и птиц и охотустройство каз rtf
АнкорОхотоведения
Дата19.06.2020
Размер20.19 Kb.
Формат файлаdocx
Имя файла026_Способы добывания охотничье пром. зверей и птиц_каз.rtf.docx
ТипУчебник
#131315

С этим файлом связано 1 файл(ов). Среди них: Лес_культуры-1.docx.
Показать все связанные файлы
Подборка по базе: Гистологическая техника.pdf, дизель қозғалтқышының іске қосу жүйесін техникалық қызмет көрсе, 59. Техника накрывания стерильного стола (1).doc, Жол қозғалысын ұйымдастыру техникалық құралдары (1).pdf, Метание гранаты. Техника скрестного шага..docx, Лекция Исполнительский аппарат и техника звукоизвлечения на духо, имульсная техника конспект.pdf, Жылуфизика және Техникалық физика.docx, Сорокина ТО3203 - 14.04.2020-Понятие и техника эстафетного бега , Юридическая техника.docx

26_Техника добычи зверей и птиц и охотустройство_каз.rtf

$$$001

Ақкісті аулау үшін қақпандарды қою жерлері және қолданатын алдауыштар:

A) қуыста

B) азықтық

C) балық

D) хош иісті

E) өсімдік

F) сулы шағын аралдар

G) індер

H) жағалаулар

{Правильный ответ} = А, В, D

{Сложность}= 3

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$002

Солтүстік және онтүстік аудандарда орман сусарын аулау кезінде алдауыш ретінде қолданады:

A) тауық жұмыртқасы

B) балық

C) жылан

D) үйрек жұмыртқалары

E) қаз жұмыртқалары

F) бақалар

G) қой төшкелері

H) шошқа төшкелері

{Правильный ответ} = В, С, F

{Сложность}= 3

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$003

Кәмшатты аулау үшін қолданылатын қақпандар:

A) №-0

B) №-3

C) №-4

D) №-5

E) №-6

F) №-7

G) №-8

H) №-9

{Правильный ответ} = В, С, D

{Сложность}= 1

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$004

Түлкіні аулау кезінде алдауыштарға хош иісті зат ретінде қосылады:

A) камфора

B) саңырауқұлақ

C) жемістер

D) анис

E) көкөніс

F) жыныс бездері

G) зәр

H) валерьяна

{Правильный ответ} = А, D, Н

{Сложность}= 2

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$005

Лайканың негізгі жұмыс сапалары;

A) ызалығы

B) іздеу жылдамдығы және дұрыстығы

C) иесіне берілгендігі

D) тұтқырлығы

E) экстерьер мықтылығы

F) ойлау сипаты

G) аңду және ұру сипаты

H) иесіне жан кияр досы

{Правильный ответ} = В, D, G

{Сложность}= 2

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$006

Аң аулау үшін қару келесі жағдайға байланысты таңдалады:

A) ауа райы жағдайына

B) жыл мерзіміне

C) аңшылық жерлер типіне

D) аңшылық жерлердің өнімділігіне

E) түр сапасы – аулау объектісіне

F) түр саны – аулау объектісіне

G) жер ландшафтына

H) жер аймағына

{Правильный ответ} = С, D, F

{Сложность}= 2

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$007

Бұланды аулаудың кешенді әдістері:

A) қаумалау

B) «вабаға»

C) итпен

D) жақындап келуден

E) айдаумен

F) аушы қашалармен

G) звенолық

H) бригадалық

{Правильный ответ} = А, Е, F

{Сложность}= 2

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$008

Бұланды аулаудың жеке әдістері:

A) қаумалау

B) «вабаға»

C) итпен

D) жақындап келуден

E) айдаумен

F) аушы қашалармен

G) звенолық

H) бригадалық

{Правильный ответ} = В, С, D

{Сложность}= 2

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$009

Ормандағы жабайы құс ауланады:

A) аранмен (пастями)

B) тірідей аулау құралдарымен

C) қысқыштармен (слопцами)

D) құсқа арналған аулау ұүралымен (садками)

E) черканмен

F) кебіспе (башмаками)

G) басқымен (кулемами)

H) тұзақпен

{Правильный ответ} = С, D, Н

{Сложность}= 2

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$010

Қысып ауланатын құралдармен (қысқыш) ауланады:

A) саңырау құр

B) қаз

C) үйрек

D) құр

E) бұлғын

F) ақкіс

G) сұр құр

H) сасык күзен

{Правильный ответ} = А, D, G

{Сложность}= 2

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$011

Ақ құрды аулау үшін өздігінен аулайтын арнайы құралдар:

A) аран (пасти)

B) басқы (кулемы)

C) имек (дужка)

D) серіппелі тор (лучок)

E) рогулик

F) тақтайша (плашки)

G) кебіс (башмаки)

H) пергіштер (распорки)

{Правильный ответ} = С, D, Е

{Сложность}= 2

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$012

Жерде орнатылатын тұзақтар арқылы ауланады:

A) саңыру құр

B) құр

C) бұлғын

D) ақ құр

E) ақкіс

F) сусар

G) тиін

H) түлкі

{Правильный ответ} = А, В, D

{Сложность}= 1

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$013

Тұзақ жасау үшін қолданылатын материал:

A) жіңішке жіп

B) қармақ жібі

C) жуан сым

D) жіңішке сым

E) жуан жіп

F) жылқы қылы

G) сиыр қылы

H) қой жүні

{Правильный ответ} = В, D, F

{Сложность}= 3

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$014

Онтүстік бұғыны аулау әдістері:

A) окоптан аулау

B) жасырын аулау

C) траншеядан аулау

D) ат үстінен аулау

E) жасанды қоршаудан атып алу

F) автокөліктен аулау

G) итпен аулау

H) күркеден аулау

{Правильный ответ} = В, Е, F

{Сложность}= 1

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$015

Тұяқтыларды кәсіпшілік аулауы келесі құрама әдістермен жүргізеді:

A) жасырын

B) «вабаға»

C) автокөлітен

D) соқпақты

E) айдаумен

F) итпен

G) ат үсті

H) семіретін жерлерде жақындап келу

{Правильный ответ} = С, D, Н

{Сложность}= 1

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7
$$$016

Аңшылық жануарлардың жоғары тығыздығының әсері:

A) популяцияның жалпы өмірге төзімділігі төмендейді

B) азықтық қоры төмендейді

C) популяцияның жалпы өмірге төзімділігі жоғарылайды

D) өлім көбееді

E) өлім төмендейді

F) көбею қарқындылығы төмендейді

G) көбею қарқындылығы жоғарылайды

H) популяция сапалық жақсарады

{Правильный ответ} = А, D, F

{Сложность}= 3

{Учебник}= Ларин С.А. Техника добывания зверей и птиц. М., 1970. Карелов А.М, Никольский А.А., Семкин С.Т. и др. Учебная книга промыслового охотника. Книга 2. –М.: 1990.

{Характеристика}=

{Курс} = 4

{Семестр}= 7


написать администратору сайта